Smaka på Kattegattleden

Smaka på Kattegattleden är ett härligt sätt att upptäcka en av Europas finaste cykelleder och samtidigt Falkenbergs Skafferi! Under sommarhalvåret ordnas turer längs leden och här hittar du information om de som äger rum i Falkenberg. Häng med på en cykeltur i behagligt tempo genom vackert landskap med riktigt smakrika stopp hos flera av våra skafferimedlemmar längs vägen.

Information om Corona/Covid-19: Smaka på Kattegattleden är inte ett stort evenemang utan flera små cykelrundor som arrangeras av olika aktörer. Vi uppmanar dig att vända dig till respektive cykelrunda för att få aktuell information. Gemensamt för alla rundor är att alla gör sitt yttersta för att rundorna ska vara säkra, och att alla självklart följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Smaka på Falkenberg – södra rundan

22/8 Upplev en smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, längs havet och vidare till trakterna runt Skrea. Längs vägen stannar du hos några av alla de mat- och dryckesentreprenörer som tillsammans har satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Du får höra deras berättelser samtidigt som får smaka på unika produkter och ta del av deras bästa recept.

Flygbild över kusten med ett sällskap cyklister som stannat för ett stopp.

Smaka på Falkenberg – norra rundan

22/8 Upplev en smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, längs havet och vidare till trakterna runt Olofsbo och Glommen. Längs vägen stannar du hos några av alla de mat- och dryckesentreprenörer som tillsammans har satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Du får höra deras berättelser samtidigt som får smaka på unika produkter och ta del av deras bästa recept.

Gäng som cyklar förbi en camping

Smaka på Mellanbygden

29/8 Följ med på en smak-cykling kring Köinge, Sibbarp och Svartrås gröna fält och dalar. Längs slingan stannar du hos mataktörer och boendeanläggningar i området och får smaka på lokala delikatesser.

Cykel vid sädesfält.

Susedalsrundan

29/8 Här cyklar du i ett böljande landskap från kust till inland, från gård till gård i en organiserad runda. Du får träffa människorna bakom de lokala produkterna och höra deras story. Provsmaka, handla, umgås och njut! Susedalsrundan utgår från Kattegattleden och tar dig sedan på ett kronblad in mot Slöinge.