OM OSS

Kul att du har hittat hit! Här berättar vi om varför vi krokat arm med varandra.

Allting började inne i skafferierna. & vi var många som hade skafferier. Och alla var särskilt bra på att göra någonting med det som fanns där inne, eller helt enkelt att se till att där alltid var välfyllt. Till slut ville vi dela med oss av våra kunskaper, och vara ännu bättre tillsammans.

Här inne i vårt allra heligaste matförråd kan du botanisera bland äkta livsmedel och ärliga måltider som alla skapats i Falkenberg. För att vi alla i Falkenberg, oavsett om vi bor vid kullerstensbelagt torg eller omgärdade av hagar mitt i böljande landsbygd, bor mitt i maten. Och vill med stor respekt ta vara på Falkenbergs del av jordens resurser, och inspirera andra till att göra detsamma.

Vilka är då vi? Falkenbergs Skafferi är ett gäng passionerade matentreprenörer som känner kärlek för att du ska kunna uppleva riktig mat på riktigt. Oavsett torka eller om regnet forsar ner så befinner sig alla vi i Falkenbergs Skafferi oss under ett och samma paraply. Vi har helt enkelt skaffat oss ett enat varumärke av paraplykaraktär för livsmedel och måltider från Falkenberg.

Och vi delar väldigt gärna med oss av vår yrkeskunskap och det som blivit vår livskvalitet. Delar med varandra, och väldigt gärna med dig. Vi tycker att kött och potäter, det är inte bara något en äter. Och en äter inte bara för att bli mätt, en äter det som är äkta ärligt och rätt. Lyckan i att få äta mat som med omsorg producerats och förädlats nära, den vill vi att alla ska få känna i sina kök, oavsett i privata eller offentliga sektorn.

Så nu ökar vi mat-samarbetena ytterligare, nu ökar vi Falkenbergs attraktionskraft ett snäpp till, och nu ökar vi försäljningen av lokala kvalitativa råvaror. En hållbar utveckling!

Blir du ännu mera nyfiken? Vi är nyfikna på dig också! Så gör mat till en reseanledning! Kom hit och umgås kring måltiden så att vi får rå om dig med vårt vänliga värdskap. Vi lovar att gemensamt bjuda dig på spännande kreativa matupplevelser som kommer innehålla både traditioner och innovationer. Vi lovar att bjuda på oss själva!

Falkenbergs Skafferi vill utveckla den lokala maten och ibland gör vi det genom mat-underhållning såsom under Falkenbergs Matdagar som är ett storslaget sprudlande möte mellan entreprenörer och konsumenter där vår centrumkärna doftar förföriskt och myllrar av folk. Eller under Skafferibesöken där vi bjuder in till producenterna så att maten och människorna kan träffas. Ibland står vi tillsammans på mässor och visar att vi ser varandra som konkollegor istället för konkurrenter.

I våra skafferier finns kärleksfylld konserverad mat. Räddad dåtid på hyllor dekorerade med de vackraste små hyllband, lika omsorgsfullt ditsatta som skafferiernas övriga innehåll har hanterats. Innehåll med en kittlande förnimmelse av framtiden när den skall få förtäras.

Senaste nytt

Håll dig uppdaterad om det som händer i Falkenbergs Skafferi