/**Paloma**/

OM OSS

Kul att du har hittat hit! Här berättar vi om varför vi krokat arm med varandra.

Allting började inne i skafferierna. Och vi var många som hade skafferier. Alla var särskilt bra på att göra någonting med det som fanns där inne, eller helt enkelt att se till att där alltid var välfyllt. Till slut ville vi dela med oss av våra kunskaper, och vara ännu bättre tillsammans.

Här inne, i vårt allra heligaste matförråd, kan du botanisera bland äkta livsmedel och måltider som alla strävar efter att vara så lokalproducerade som möjligt. I Falkenberg bor vi mitt i maten, oavsett om det är vid ett kullerstensbelagt torg eller omgärdat av hagar mitt i den böljande landsbygden. Vi vill med stor respekt ta vara på Falkenbergs del av jordens resurser, och inspirera andra till att göra detsamma.

Vilka är vi? Falkenbergs Skafferi består av ett gäng passionerade matentreprenörer som vill att du ska ha möjlighet att uppleva riktig mat, på riktigt. Oavsett om det är torka eller om regnet öser ner, står vi enade under ett och samma paraply-varumärke för att lyfta livsmedel och måltider från Falkenberg. Kunskapen hos våra olika medlemmar är lika bred som den är stor. Vi delar mer än gärna med oss av vår yrkeskunskap och av det som har kommit att bli en del av vår livskvalité.

Vi tycker till exempel att kött och potäter, det är inte bara något en äter. Och en äter inte bara för att bli mätt, en vill också äta det som är äkta, ärligt och rätt. Vi vill att alla ska få känna lyckan i att äta mat som med omsorg producerats och förädlats i närheten. Att kvalitén dessutom är av toppklass är såklart en välkommen bonus. Vårt mål är att fler ska handla lokalproducerade råvaror, oavsett om det är i privat eller offentlig miljö. Tillsammans kan vi öka attraktionskraften för den lokala måltiden, och bidra till en hållbar utveckling både för oss själva, varandra och för framtiden.

Är du mer nyfiken? Kul, vi är nyfikna på dig med! Kom hit till Falkenberg och gör maten till en reseanledning!
Vi lovar att gemensamt bjuda dig på spännande och kreativa matupplevelser, som innehåller både tradition och innovation, i en härligt färgsprakande och smakrik kombo. Hos oss är du och dina gäster alltid välkomna, och vi hoppas kunna bjuda er på en matupplevelse ni sent kommer att glömma.

För att lyfta den lokala maten lite extra gör vi ibland matunderhållning. Ett exempel är Falkenbergs Matdagar, som är ett storslaget och sprudlande evenemang. Där möts entreprenörer och konsumenter för att sprida värme och förföriska dofter mitt i vår mysiga centrumkärna. Eller under vår Roadtrip där du får möjligheten att möta våra entreprenörer där de befinner sig till vardags, på landet eller i centrum, på gården eller på restaurangen. Ibland står vi tillsammans på mässor och visar att vi ser varandra som konkollegor istället för konkurrenter. Falkenbergs Skafferi är på en ständig utvecklingsresa och vi är glada att du vill åka med. Så håll ögon och öron öppna, den lokalproducerade maten kanske är närmare än du tror…Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter