Smaka på Kattegattleden 2021

Smaka på Kattegattleden är ett härligt sätt att upptäcka en av Europas finaste cykelleder och samtidigt Falkenbergs Skafferi! Under maj till september ordnas turer längs hela leden och här hittar du information om de som äger rum i Falkenberg. Häng med på en cykeltur i behagligt tempo genom vackert landskap med riktigt smakrika stopp hos flera av våra skafferimedlemmar längs vägen.

Information om Corona/Covid-19: Smaka på Kattegattleden är inte ett stort evenemang utan flera små cykelrundor som arrangeras av olika aktörer. Vi uppmanar dig att vända dig till respektive cykelrunda för att få aktuell information. Gemensamt för alla rundor är att alla gör sitt yttersta för att rundorna ska vara säkra, och att alla självklart följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Smaka på Skrea

En smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, utmed havet och runt Skrea. Längs vägen stannar du hos några av alla de mat- och dryckesentreprenörer som satt Falkenberg på Sveriges matkarta. Hör deras berättelser och smaka på unika produkter. Samla ihop de gladaste av vänner, cykelentusiaster och nyfikna och boka vårens cykelutflykt. Välkommen ut och njut hos ett gäng sköna entreprenörer.

Cykel i förgrunden, ett sällskap som sitter på marken i bakgrunden.

Susedalsrundan

Cykla i ett böljande landskap från kust till inland, från gård till gård. Träffa människorna bakom mathantverket. Provsmaka, handla och njut. Välkommen till en sprudlande gårdsfest, på en cykellängds avstånd, fylld av mat, prat och hjärtevärme!

personer som cyklar.

Smaka på Mellanbygden

Följ med på en smak-cykling kring Köinge Sibbarp och Svartrås gröna fält och dalar. Längs slingan stannar du hos mataktörer och boendeanläggningar i området och får smaka på lokala delikatesser. Du får samtidigt höra deras berättelser och hos ett par finns möjlighet att köpa produkter från gårdsbutiken, ta gärna med en cykelkorg eller väska!

Cykel vid sädesfält.